Į pirmą puslapį
Šv. Mišios
Sekmadieniais
   9, 10.30, 12, 18 val.
Šiokiadieniais 18 val.
Šeštadieniais 10 ir 18 val.
Švč. Sakramento adoracija
Sekmadieniais
11–12 val.
Pirmaisiais penktadieniais po vakaro šv. Mišių

Naujienos

Paminėtas Evangelijos žinios tūkstantmetis
Paskelbta: 2009-11-30 11:01:08

2009 05 24 Ukmergės šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijoje vyko renginiai, skirti Jubiliejiniams Evangelijos žinios metams.

Renginiai prasidėjo ketvirtadienį Jaunimo diena. Po rytinių šv. Mišių bažnyčioje gimnazistams surengtos pamokos, kurias vedė mokytoja metodininkė Ramutė Sakalauskienė. Pamokų tema - kas tas šv. Brunonas? Dekanato centre vyko rašinių ir piešinių konkursas, skirtas Evangelijos žinios tūkstantmečiui, viktorina I–IV klasių moksleiviams.

Penktadienis - Šeimų diena. Dekanato centre pristatyta šeimos centro veikla, buvo demonstruojamas filmas apie gyvybę. Po šv. Mišių bažnyčioje surengtas Muzikos mokyklos violončelės klasės mokinių, vadovaujamų Angelės Adamonienės, koncertas.

Šeštadienio renginiai buvo skirti bendruomenėms. Bažnyčioje visą dieną vyko Švč. Sakramento adoracija (vadovavo dekanato Marijos Legiono nariai).

Sekmadienį Bažnyčia minėjo Šeštines, o Ukmergėje tai buvo dviguba šventė. Kartu minėtas ir Evangelijos žinios tūkstantmetis. Iškilmėse dalyvavo ir šv. Mišias aukojo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. 

Pamoksle arkivyskupas pažymėjo, jog ir Šeštinės, ir Evangelijos 1000-metis tikinčiuosius kviečia žvelgti viena kryptimi - Jėzus savo mokiniams paveda skelbti žemėje Evangelijos žinią ir visiems per gyvenimą keliauti Dievo keliu. „Jėzus vis kviečia naujus Evangelijos skelbėjus. Jų buvo daug. Šiemet mūsų dėmesį patraukė vienuolis arkivyskupas šv. Brunonas, savo misiją apvainikavęs kančia. Jo noras baltų tautoms paskelbti Evangeliją baigėsi tuo, kad šv. Brunonas buvo nužudytas...“ - sakė arkivyskupas S. Tamkevičius. Taip pat jis prisiminė Lietuvos istoriją, Mindaugo krikštą bei Jogailos ir Vytauto pastangas pakrikštyti lietuvius.

Pasak arkivyskupo, Laisvė suteikė galimybę nevaržomai skelbti Evangeliją, tačiau Kristaus kelionė nėra lengva - ji sutinka daugybę kančių. Arkivyskupas S. Tamkevičius viliasi, kad Lietuvos šeimos, jaunimas savo gyvenime ieškos ir puoselės tikrąsias vertybes. Svečias palinkėjo ne tik melstis, bet ir mąstyti, kad iš bendruomenių tarpo kiltų naujų Evangelijos skelbėjų.

Per šv. Mišias bažnyčioje giedojo Muzikos mokyklos jaunių choras, vadovaujamas Daivos Petrikienės. Po mišių dekanato centro kieme surengta agapė - skautai ukmergiškius vaišino koše ir arbata.

Ukmergės skautai šventės dalyvius vaišino koše.

Loreta EŽERSKYTĖ

aukštyn