Į pirmą puslapį
Šv. Mišios
Sekmadieniais
   9, 10.30, 12, 18 val.
Šiokiadieniais 18 val.
Šeštadieniais 10 ir 18 val.
Švč. Sakramento adoracija
Sekmadieniais
11–12 val.
Pirmaisiais penktadieniais po vakaro šv. Mišių

Naujienos

Ukmergės dekanato šeimos centras stiprina bendruomenės šeimas
Paskelbta: 2016-05-11 10:41:43

       Ukmergės dekanato šeimos centras Bendruomenės metais skiria ypatingai didelį dėmesį šeimoms. Gegužės 7-8  dienomis gavus finansavimą iš nevyriausybinių organizacijų projekto organizuotas  Marko Gungoro  savaitgalinis seminaras ,,Per juokus į geresnę santuoką“.  Seminare dalyvavo Ukmergės dekanato šeimos centre ruošiami sužadėtiniai santuokai, šeimos.

      Visi žinome, kad  sėkminga santuoka daro įtaką visoms žmogaus  gyvenimo sritims, todėl būti laimingiems šeimoje reikia mokytis. Šio seminaro tikslas – ne tik suteikti bendravimo žinių, bet ir sukurti netradicinę aplinką, kurioje sutuoktiniai galėtų  pažvelgti į savo santuoką pasitelkę humorą, bet kartu ir  labai rimtai. Seminaro metu sutuoktiniai buvo mokomi geriau pažinti vienas kitą, atrasti dalykų, kuriuose  iškyla nesusipratimų, nežinojimo, suvokti, kaip skirtingai vyrai ir moterys  elgiasi streso metu, kaip iš tiesų santuokoje pasiekti tikro intymumo, kaip suprasti vienam kitą. Be to, buvo sudarytos galimybės aktyviai bendradarbiauti,  kartu aptarti dažnai iškylančias šeimų tarpusavio santykių problemas, atvirai išsakyti savo nuomonę, diskutuoti. Kiek buvo naudingas šis seminaras šeimoms? Štai keletas atsiliepimų. Vilma ir Tomas: ,,Dalyvaudami seminare pasisėmėme vertingų žinių, įsisavinome 5 žingsnių sistemą, kuri padės pagerinti  tarpusavio bendravimą, išmokome atleisti“. Eirimė ir Paulius: ,,Įdomūs gyvenimiški pavyzdžiai leido suprasti, kaip išvengti, kontroliuoti barnius ir nesutarimus šeimoje. Geriau suvokėme  moters ir vyro mąstymo skirtumus. Mums patiko, kad  šeimos bendravimas aptariamas fiziniu ir psichologiniu aspektais“. Justina ir Andriejus: ,, Esame patenkinti, kad teko dalyvauti šiame seminare. Manome, kad suteikti įgūdžiai duos naudos tolesniame mūsų šeimos gyvenime. Išgirdome daug naujų dalykų, kurie pravers kuriant šiltus tarpusavio santykius.  Šis seminaras būtų vertingas visiems kuriantiems šeimas ir puoselėjantiems šeimos vertybes.“

Taigi, peršasi išvada, kad šiame  seminare įgytos žinios padės šeimoms geriau pažinti vieniems kitus, stiprins šeimas, o sveikas humoro jausmas padės išvengti didelių konfliktų, sumažins skyrybų skaičių.  Už galimybę šeimoms dalyvauti seminare esame dėkingi Ukmergės dekanato dekanui Vaidui Bartkui.

Ukmergės dekanato šeimos centro vadovė

Ramutė Sakalauskienė

aukštyn